Comenzile plasate in perioada 13 iulie - 25 august vor fi transmise la curier dupa data de 26 august. Va multumim pentru intelegere si rabdare!
Cadouri Barbati-Account Image
Contul Meu
0
Cadouri Barbati-Cart Image
Coșul Meu

Cand se sarbatoreste Ziua Barbatului?

Cadouri Barbati - Cand se sarbatoreste Ziua Barbatului

Stiai ca Ziua Barbatului se sarbatoreste de 3 ori pe an? Da, este adevarat. Daca pe femei stim sigur cand le felicitam, la barbati lucrurile stau altfel. Ziua Barbatului oscileaza intre 9 martie, 5 mai si 19 noiembrie. Chiar daca nu te-ai fi gandit, exista o multime de semnificatii unice care contureaza fiecare data calendaristica. Este un subiect captivant si cu siguranta niciun barbat nu se va supara daca il vei felicita de 3 ori pe an. Totusi, hai sa aruncam si o privire scurta asupra acestui fenomen social si cultural!

De ce se considera Ziua Barbatului in aceste zile?

Pe 9 martie se sarbatoreste Ziua Barbatului prin prisma celor 40 de Sfinti Mucenici

Conform calendarului Ortodox, pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Sfinti Mucenici. Conform traditiilor din popor, in aceasta zi barbatii sunt incurajati sa bea 40 de pahare cu vin. Acestea simbolizeaza sangele varsat de cei 40 de Sfinti Mucenici din cetatea Sevastiei. O superstitie spune ca barbatii care reusesc sa faca acest lucru vor fi sanatosi si fericiti tot anul. Facandu-se trimiterea la aceasta traditie, poporul a dat si o conotatie acestei sarbatori si anume – Ziua Barbatului.

Pe 5 mai sarbatorim Ziua Barbatului din considerente comerciale

In Romania exista si o alta data care sarbatoreste Ziua Barbatului – si anume 5 mai. La inceput, aceasta zi a fost aleasa mai mult din considerente comerciale, insa cu timpul a prins popularitate. Mai exact, in 2008 un brand de bere din Romania a propus o initiativa legislativa ca Ziua Barbatului sa fie sarbatorita pe 5 mai. Aceasta petitie a fost semnata de peste 420.000 de barbati. Chiar daca numarul pare impresionant de mare, au mai lipsit doar 25.000 de semnaturi ca acest proiect sa fie prezentat Parlamentului. Mai tarziu, 5 mai a devenit un prilej de bucurie si de rasfat pentru barbati, chiar daca nu este o zi oficiala.

Ziua Internationala a Barbatilor este pe 19 noiembrie

Spre deosebire de femei, barbatii au si o a treia zi in care pot fi felicitati. Ziua Internationala a Barbatilor este considerata pe 19 noiembrie. In Romania, exista si o lege in acest fel aprobata din 2016. In aceasta zi, barbatii sunt valorificati pentru aportul lor adus familiei, comunitatii si societatii in general. Ziua de 19 noiembrie este un prilej ideal ca sa lasam si un mesaj de ziua barbatului fiecarui domn din viata noastra.

Ai ajuns la finalul acestui articol si inca ai ramas cu intrebarea: Cand se sarbatoreste Ziua Barbatului? Atunci iti recomandam sa-i impresionezi pe barbati de 3 ori pe an – pe 9 martie, pe 5 mai si pe 19 noiembrie.

Indiferent de ziua in care ii vei aduce urari, este important sa apreciezi rolul pe care il au in societate si sa-i apreciem la justa valoare in fiecare zi. Fie ca sarbatorim pe 9 martie, 19 noiembrie sau 5 mai, aceasta zi este un prilej de fericire, recunoastere si celebrare a frumusetii masculine.


Cadouri Barbati-Separator

Alte postări

Cadouri Barbati-Contact Icon Whatsapp