Cadouri Barbati-Account Image
Contul Meu
0
Cadouri Barbati-Cart Image
Coșul Meu

Cum se incarca o bricheta cu gaz?

bricheta cu gaz cum se incarca o bricheta cu gaz

Cum se incarca o bricheta cu gaz? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun deseori barbatii care apreciaza comoditatea si utilitatea acestor accesorii pentru tutun. Spre deosebire de brichetele cu incarcare USB, cele cu gaz au un un mod de incarcare mult mai complicat si diferit. Indiferent ca esti incepator sau avansat, trebuie sa tii cont de procedura prestabilita.

Toti barbatii care detin o bricheta trebuie sa stie ca o corecta umplere a brichetei cu gaz ofera siguranta pentru utilizarea si functionarea optima. In acest articol vom explica pasii esentiali pe care trebuie sa-i faci pentru o incarcare a brichetei cu gaz. Citeste-i cu atentie si incearca sa faci alimentarea urmarind pasii de mai jos.

Incarcarea brichetei cu gaz reprezinta alimentarea cu combustibilul necesar procesului de ardere. Prin procesul de umplere, bricheta are o durabilitate mult mai mare si te scuteste de bani cheltuiti permanent pe brichete noi.

Pasii de reincarcare a brichetei cu gaz:

1. Alegeti gazul potrivit

Inainte de toate, trebuie sa alegi un gaz pentru incarcarea brichetei. Acesta trebuie sa fie de inalta calitate, tocmai pentru a oferi o ardere fara probleme. In cazul in care alegi o substanta necalitativa, flacara scoasa de bricheta va palpai si va fumega. De obicei, incarcarea brichetei antivant se face cu gazul butan, cel extras din petrol. Exista mai multe tipuri de gaz pentru brichete, de aceea cititi cu atentie instructiunile si specificatiile de pe ambalaj.

butenie-de-gaz-pentru-incarcarea-brichetelor - cadouri barbati
Fig.1 Tub gaz pentru bricheta cu mai multe mufe de conectare

2. Identificati punctul de incarcare

Majoritatea brichetelor cu gaz au o supapa de umplere situata in partea de jos sau pe lateral. Acela este locul unde se incarca brichetele cu gaz. De obicei, supapa este protejata de un mic capac care poate fi inlaturat.

supapa-de-umplere-a-brichetei-cu-gaz - cadouri barbati
Fig.2 Supapa de alimentare la o bricheta cu gaz

3. Fiti atenti la locul in care se realizeaza umplerea

Tinand cont ca gazul este o substanta inflamatoare, este important ca reincarcarea brichetei sa se faca intr-un spatiu bine ventilat, departe de surse de caldura sau flacari deschise. 

4. Incarcarea brichetei cu gaz

Pentru a conecta recipientul de gaz la supapa de umplere, trebuie sa folositi un adaptor sau un incarcator de bricheta pentru gaz. Urmatorul pas este sa tineti bricheta intr-o pozitie fixa si stabila. Apoi, apasati incet pe recipientul de gaz, tocmai pentru a umple rezervorul brichetei. Trebuie sa tineti cont de capacitatea maxima de umplere, fara a exagera cu alimentarea brichetei. 

5. Verificati potentialele scurgeri

Cel mai important pas dupa ce ati facut o incarcare la brichete este sa verificati daca exista scurgeri de gaz. Puteti face verificarea cu ajutorul unei solutii de sapun diluata in jurul supapaei. Daca bulele de sapun incep sa creasca, inseamna ca exista undeva scurgeri si trebuie sa opriti procesul, pentru a solutiona problema. 

6. Testati flacara brichetei

Daca ati terminat alimentarea si nu exista scurgeri de gaz, atunci trebuie sa o testati. Aprindeti flacara si observati daca focul este uniform si stabil. 

7. Folositi bricheta intr-un mod corespunzator

Foloseste bricheta doar atunci cand ai nevoie. Nu te juca cu ea si tine-o departe de copii. De asemenea, nu o aprinde langa materialele usor inflamabile sau explozive.

Sfaturi si recomandari la folosirea brichetei cu gaz!

  • Efectueaza umplerea intr-un spatiu bine ventilat pentru a evita incendiile;
  • Nu incercati sa aprindeti bricheta in timp ce o alimentati;
  • Citeste cu atentie instructiunile despre gazul folosit;
  • Verifica cu atentie daca exista scurgeri de gaz;

Stiai ca ... ?

Stiai ca exista si brichete cu incarcare USB? Brichetele electrice pot fi incarcate prin cablu USB de la laptop sau priza. Puteti opta pentru acest tip de brichete in cazul in care sunteti un iubitor de gadgeturi. Acestea au o durabilitate la fel de buna si se pot incarca mult mai usor. Daca te-am facut curios, vezi toate brichetele electrice pe care le avem, accesand link-ul de mai jos.

Brichete antivant electrice - Cadouri Barbati
Brichete antivant electrice - Cadouri Barbati

Acum stii care este procesul de reincarcare a unei brichete. Datorita acestui lucru nu vei mai cheltui bani pe bricheta in sine, ci doar pe balonasele de gaz cu care se va face alimentarea.

Cadouri Barbati-Separator

Alte postări

Cadouri Barbati-Contact Icon Whatsapp